Home | Info | Contact

Nieuwsbrief september 2017

Agenda

Instuiven
Hinky Dinky
21-12-17 Kerstinstuif
28-5-18 Slotinstuif

17-11-’17 Square-avond

Opanka
25 oktober ’17 Herfstinstuif
28 december Appelflappenbal
24 januari ‘18 Square dansen
21 maart ‘18 Lente-instuif
6 juni ‘18 clubhuis Merhula en daarna uitstuif (bij regen Aloysius)
13, 20, 27 juni ‘18 Zomercursus

Manavu
2 september '17 o.l.v. Janneke
7 oktober ’17 o.l.v. Sara
4 of 11 november ’17 o.l.v. Giel
23 december ’17 o.l.v. Janneke

Vakanties
24 juli t/m 31 augustus 2017 Zomervakantie
21 / 29 oktober ‘17 Herfstvakantie
23 december / 7 januari ‘18 Kerstvakantie
24 februari / 4 maart ’18 voorjaarsvakantie
28 april / 6 mei ’18 Meivakantie
21 juli / 2 september ’18 zomervakantie

Volksdansweekend Ommen 2018
25 t/m 27 mei 2018

Geen Dansen
19 oktober ’17 Midweek HoraTravel
26-2  t/m 2-3 ’18 Voorjaarsvakantie
2 april 2018 2e Paasdag
10 mei 2018 Hemelvaart
14 mei ’18 HoraTravel Macedonië
21 mei 2018 2e Pinksterdag

Alle data zijn onder voorbehoud!

Danskalender: Midden-Zuid Nederland

___________________________________

Nieuwe seizoen
Zoals jullie weten starten we het nieuwe dansseizoen weer in Nagele Johannes Postweg 11A.
Net als vorig jaar beginnen we om en uur of 16.00. Iedereen neemt wat lekkers mee en Karin en Giel zetten de BBQ aan. Zij zorgen voor het vlees, jullie voor de bijgerechten. En lekker dansen op het ‘Volksdansplein’. Helaas zijn een aantal van onze vereniging verhinderd, maar er rest nog een gezellige groep. Zoals het er nu naar uitziet komen er een stuk 17 mensen.
Koffie/thee, cola, sinas, rode en witte wijn is wel aanwezig, wil je wat anders, neem je dat dan zelf mee?

___________________________________

Hoe gaan de groepen
Dansen bij de maandagavond 2017-2018, vanaf 4 september 20:00-21:45 uur
De maandagavondgroep heeft tot nu toe de volgende nieuwe dansen gedaan:

 

 

 

 

Dansen bij de donderdagavond 7 september
19:30-21:15 uur
De donderdagavondgroep heeft tot nu toe de volgende nieuwe dansen gedaan:

 

 

 

 

  

Hora Travel
In de laatste nieuwsbrief gaven we al aan dat Hora Travel weer een buitenlandse reis gaat maken. Dit keer gaan we naar Macedonie van 8 tot en met 16 mei 2018. Zoals eerder vermeld is de schoolvakantie in mei van 30 april t/m 4 mei. In overleg kan die vakantie dus ook verplaatst worden. Zo hoeven er geen lessen uit te vallen.
Als jullie mee willen naar Macedonië kunnen jullie op onze website meer informatie vinden. www.horatravel.nl. Je weet niet wat je mist!

 ___________________________________

Het weer in september
Prijkt juli in hete gloed,
zo gedijt september goed.

Wil september vruchten dragen,
dan in juli hitte om te klagen.

Als de R is in de maand,
is het weer niet altijd meegaand.

Zo het in september dondert, 
zullen volgend jaar veel granen wassen.

Als het in september dondert, 
leveren granen wel honderd.

Donder in september, sneeuw in maart.

Als in september de donder knalt, 
met Kerstmis sneeuw in hopen valt.

Welke dansen doen we dit seizoen?????
Velen van ons dansen al heel lang, 50-40-30-20 jaar lang dansen is eigenlijk heel normaal.
Velen van ons kennen daarom al ongelooflijk veel dansen (min of meer), maar of ze die regelmatig dansen en of ze alles daarvan nog weten. Dat is zeldzaam. In onze vereniging hebben we 2 dames, die nog heel goed dansen van vroeger zomaar kunnen dansen. De anderen daarentegen hebben even een zetje nodig.

Vorig seizoen kwam dat weer ter sprake en werd gevraagd om niet zoveel nieuwe dansen aan te leren, maar vaker dansen die leuk waren in andere seizoenen, weer te herhalen.
Wel dat gaan we dus doen. Voor mensen die nog niet zo lang dansen betekent dat eigenlijk dat ook de herhalingsdansen weer nieuw zijn. Kortom voor hen verandert er weinig.
Maar laten we het maar eens proberen. Ik ben benieuwd hoe we het zullen ervaren.

__________________________________

Roberto Bagnoli
Roberto Bagnoli is opgegroeid in Rome, waar hij voor het eerst in de volksmuziek en dans werd geïntroduceerd, en uiteindelijk deelnam aan verschillende optredens en dansles lessen. Daarnaast studeerde hij diverse vormen van volksdans in workshops in heel Europa, Israël en Noord-Amerika onder leiding van bekende choreografen en leraren.
Roberto woont nu in Reggio Emilia in Noord-Italië, beschouwd als een van de belangrijkste dansgemeenschappen in Italië.
Van 1995 tot 2003 speelde hij als danser en choreograaf bij het Terra di Danza Dance Company en was betrokken bij de productie van Raggi di luna Italiana en Capriccio Italiano (Italiaanse dansen), GiroGiroMondo (dansen uit de hele wereld), Keltische emotie (Keltische emotie Keltische dansen), Mazal Tov (Israëlische dansen), en Ethnos (internationale volksdansen). Hij is de oprichter van Folk Atelier Reggio Emilia (FARE), gewijd aan de ontwikkeling en het behoud van folkdansarfenis.
Als directeur van FARE is hij verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van volksdanslessen, workshops met Italiaanse en buitenlandse specialisten, en van de performante sector, met verschillende optredens, feesten en dansbijeenkomsten.
In de afgelopen jaren heeft hij enkele van de belangrijkste jaarlijkse volksdansenfestivals in Italië georganiseerd, zoals Balkanot Israëlisch en Balkan Dance Camp, Maratona di Danza Folk Dance Marathon en Camp Yofi Israëlische Dans Camp in Lago di Garda. Hij heeft de opleiding in Volksdansonderwijs onder leiding van Jan Knoppers van de Nationale Dansacademie van Rotterdam, Nederland voltooid.
Roberto geeft wekelijkse les in verschillende steden in Noord-Italië en doet maandelijkse sessies in Rome en Milaan naast workshops en seminars in heel Europa, de Verenigde Staten (met name het Stockton Folk Dance Camp) en Canada.
Dansen die Roberto heeft aangeleerd onder andere Ballo in Dodici, Bssanello, Contradanza, Courento, Do Pasi, Falsa Moneda, Galoppa, Giga, Hora din Moldava, Joj Rado Joj Radmila, Jota Revolvedera, Mazurka di Sant'Endieu, Mazurka sor Cesare, Mineco, Passu Torrau, Saltarello, Sbrando, Scottis, Sor Cesare, Spagnoletto, Su Ballito, Su Dillo, Syrtos Kitrinou, Tarantella Bim Bom Ba, Tresso, Tu Romnie, Tumankuqe, Vajta n'Bazan en Valle e Mesme.

__________________________________

Sponsorkliks
Vergeet je inkopen niet via Sponsorkliks te doen!
Voor iedereen die Hinky Dinky een warm hart toedraagt is het mogelijk om via de site van Hinky Dinky de vereniging GRATIS te sponsoren.

Ga de volgende keer dat je iets online wilt kopen eerst naar http://www.hinkydinky.nl 

Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Wehkamp en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Hinky Dinky een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via Hinky Dinky kun je terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Datzelfde geldt als je bij Bol.com iets wilt kopen. Ook daarvoor ga je naar de website van www.HinkyDinky.nl en maak gebruik van de daarvoor bestemde knop.