Home | Info | Contact

Nieuwsbrief november 2017

Agenda

Instuiven
Hinky Dinky
21-12-17 Kerstinstuif
28-5-18 Slotinstuif

17-11-’17 Square-avond

Opanka
28 december Appelflappenbal
24 januari ‘18 Square dansen
21 maart ‘18 Lente-instuif
6 juni ‘18 clubhuis Merhula en daarna uitstuif (bij regen Aloysius)
13, 20, 27 juni ‘18 Zomercursus

Manavu
4 november ’17 o.l.v. Giel
23 december ’17 o.l.v. Janneke

Vakanties
23 december / 7 januari ‘18 Kerstvakantie
24 februari / 4 maart ’18 voorjaarsvakantie
28 april / 6 mei ’18 Meivakantie
21 juli / 2 september ’18 zomervakantie

Volksdansweekend Ommen 2018
25 t/m 27 mei 2018

Geen Dansen
26-2  t/m 2-3 ’18 Voorjaarsvakantie
2 april 2018 2e Paasdag
10 mei 2018 Hemelvaart
14 mei ’18 HoraTravel Macedonië
21 mei 2018 2e Pinksterdag

Alle data zijn onder voorbehoud!

Danskalender: Midden-Zuid Nederland

___________________________________

Voor diegenen die het niet meer helemaal weten

Twee maal per jaar gaan Giel en Karin met hun reisbureautje “Hora Travel” op stap. Dat betekent in de praktijk voor Hinky Dinky dat er dan niet onder leiding van Giel gedanst kan worden. Als een groep desondanks zelf wil dansen, kan dat natuurlijk altijd. Er zijn altijd dansers die zelf genoeg muziek hebben, bijv. van CD’s of via You Tube.
Deze avonden vallen niet onder de 30 lessen die Giel geeft in een seizoen.
Kortom heb je plezier, zin en tijd. Dans gewoon door!!!!
___________________________________

Hoe gaat het met de maandaggroep

Een nieuwe seizoen, een nieuwe begin
Vorig seizoen gingen Jan en ik steeds meer met tegenzin naar ons avondje volksdansen op de maandagavond, het niveau werd steeds minder, de “even drinken’ pauze werd steeds langer.
Meer en meer hebben we overwogen en gekeken om ergens anders te gaan dansen.

Uiteindelijk hebben we gepraat met Giel en onze ongenoegens geuit. Onze klachten werden niet zo goed ontvangen, maar wij waren opgelucht.

We besloten om het nog 1 seizoen aan te kijken.

Dit seizoen zijn er fijn 4 “nieuwe” mensen bij gekomen, dat zijn Nelleke en Hanny (van de donderdagavond), vol bewondering kijk ik dan, hoe ze zich schrap zetten en snel de dansen onder de knie krijgen  En dan kwamen de ervaren dansers André en Grace de groep versterken.
Al met al een fijne aanvulling, de sfeer is dit jaar gelukkig weer ongedwongen en we kunnen weer met z’n (buiten het harde werken om)  allen lachen, want je komt toch ook voor de gezelligheid.
De nare sfeer van vorig jaar, waar ik blijkbaar erg gevoelig voor ben, is nu totaal verdwenen en kunnen we ons ontspannen storten op de nieuwe dansen, dat moeten we toegeven, nu wel het niveau hebben van ‘gevorderden’,  fijn om af en toe weer eens een zweetdruppeltje te voelen.

We hebben nu een fijne groep en hopen dat we verder een gezond en gezellig seizoen samen mogen hebben.
Zo zie je maar, als je ergens mee zit, je er beter met elkaar over kunt praten.

Alle dansers wens ik een fijn dansseizoen.
Carrie

Fijn deze reactie
Giel

___________________________________

Hoe gaan de groepen
Dansen bij de maandagavond 2017-2018, vanaf 4 september 20:00-21:45 uur
De maandagavondgroep heeft tot nu toe de volgende nieuwe dansen gedaan:

Kashkaval          

Israel

Gras Kolo          

Servie

Srebranska Sborenka

Bulgarije

Dansen bij de donderdagavond 7 september
19:30-21:15 uur
De donderdagavondgroep heeft tot nu toe de volgende nieuwe dansen gedaan:

Ordu                     

Turkije

Dunya Dunya        

Israel

Jiana de pe Valea 

Roemenie

Kentucky shalom  

Amerika

Vlachopoules Keffalonia

 

Lozeno devoiko             

Macedonie

Delicious dinner            

Engeland

Dojde dojde libel e      

Bulgarije

  

 

 ___________________________________

 

Griekse dansen

In Griekenland is dansen één van de grootste tradities. Op elk feest wordt gedanst, alle kinderen leren spelenderwijs de volksdansen die in hun streek gebruikelijk zijn. Er zijn in Griekenland wel meer dan 300 verschillende dansen en iedere regio heeft zijn eigen soort dansen, kostuums en muziek. Griekse dans is een zeer oude traditie, er werd al aan gerefereerd door de oude Griekse schrijvers als Plato en Aristoteles. Er zijn veel verschillende stijlen en interpretaties van alle eilanden en het vasteland. Elke regio heeft zijn eigen choreografie en stijl gevormd, welke het beste bij hen past. De dansen van de eilanden bijvoorbeeld, zijn "kabbelend", terwijl de Pontische dansen scherper zijn. Er zijn ook Pan-Hellenische dansen, welke door de jaren heen zijn geadopteerd door de gehele Griekse wereld, zoals de Tsamiko, Syrtos en Kalamatianos. Traditionele Griekse dansen hebben een sociale factor, het brengt de mensen samen op speciale momenten in het jaar, zoals met Pasen en op belangrijke momenten in het leven van de mensen, zoals op een bruiloft, naamdag en doopfeest

__________________________________

Zigeunerdans en zigeunermuziek
Mahala Rai Banda is oorspronkelijk gevormd in de zigeuner getto’s (Mahala) rond Boekarest. Letterlijk vertaald betekent de bandnaam “adellijke band uit het getto” en ze combineren een collectie van trends en stijlen. Alhoewel, als je begint te graven in de geschiedenis van die plek en alle stukjes langzamerhand in elkaar passen, maakt verrassing al snel plaats voor fascinatie. Mahala beweegt zich rond twee polen, een familiaire kern, dichtbij die van die andere Roemeense zigeunerband Taraf de Haidouks en ten tweede soldaten buiten dienst, oorspronkelijk afkomstig uit Moldavië. Daar leerden ze de systematische folklore van zang en dans, maar in feite kregen ze op grondige wijze muziekles, plus de hele geschiedenis erachter. Op het hoogtepunt van Ceaucescu’s regering waren er 30.000 muzikanten in het Roemeense leger, voornamelijk spelend bij publieke gelegenheden en op officiële evenementen van de regering. Nu uit dienst en levend van een klein pensioen, werden ze ontdekt terwijl ze speelden in een Duits restaurant in Boekarest. Een militair getrainde brass band versus jonge in de stad woonachtige traditionele zigeunermuzikanten staat inmiddels garant voor een behoorlijk extra-ordinaire muzikale mix!
We doen de laatste jaren veel zigeunerdansen, denk an Mahalageasca, Hora ca la Mahala, Cine are noroc are, Expresso, Gras kolo etc.        

___________________________________

Sinterklaas
Sinterklaas, wie kent hem niet, Sinterklaas, sinterklaas en natuurlijk ook zijn Piet.

Een beginregel van een leuk liedje. Maar ook natuurlijk een beginregel van een gezellig Sinterklaasavondje met de dansgroep. De maandaggroep doet alle vele jaren een avond, waarbij gedanst wordt en samen een leuk spelletje wordt gedaan en cadeautjes op een creatieve manier worden uitgewisseld. Is dat misschien iets voor de donderdag?????

__________________________________

November

Zo komt Oktober in het land.
November is in 't generaal
Een stil en dromerig verhaal.
Een maand die met zacht weer
ons zegent,
En nat is zonder dat het regent.
't Weer is doorgaans nog al knap;
De zon raakt in gevangenschap.
Toch tracht ze er nog door te boren,
En komt om 11 uur even gloren ;
Wordt dan in nevelen vocht en zacht
Des middags weer naar bed gebracht.
De 2de helft komt enkele malen
Ons op een echte vorst onthalen.
Dat komt de boeren op verliezen
Daar bieten in de grond bevriezen.
Gewoonlijk loopt het niet zo'n vaart
De winterjas wordt nog gespaard.

(P. de Haas)

__________________________________

Square-avond
Op vrijdagavond 17 november hebben we weer onze traditionele square-avond van 20u0o-22u00 in de speelzaal van de Kameleon. Kosten zijn er aan
verbonden, maar dat is niet een struikelblok. Veel belangrijker is de lol om samen een avondje gezellig te squaren. Je hoeft niet veel ervaring te hebben, want Giel zegt alles voor en legt alles uit. Sfeer maken we zelf. Komt allen en 3 squares is toch wel een ideale bezetting, die we zijn benieuwd

__________________________________

Sponsorkliks
Vergeet je inkopen niet via Sponsorkliks te doen!
Voor iedereen die Hinky Dinky een warm hart toedraagt is het mogelijk om via de site van Hinky Dinky de vereniging GRATIS te sponsoren.

Ga de volgende keer dat je iets online wilt kopen eerst naar http://www.hinkydinky.nl 

Op de website staat een banner van SponsorKliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Wehkamp en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Hinky Dinky een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via Hinky Dinky kun je terecht bij 4500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Datzelfde geldt als je bij Bol.com iets wilt kopen. Ook daarvoor ga je naar de website van www.HinkyDinky.nl en maak gebruik van de daarvoor bestemde knop.